Översvämningarna kostar miljarder Flood Australia

Översvämningarna i Australien ser ut att bli den dyraste katastrofen i landets historia mätt i materiella skador, säger landets finansminister Wayne Swan.

Enligt honom kommer återuppbyggnaden att kosta miljarder och räcka flera år.

Översvämningarna som orsakades av hällregn har förstört byggnader, vägar och annan infrastruktur. Skördar har förstörts och kolindustrin har fått problem.

Enligt tidningen The Australien kommer återuppbyggnaden bara i Queensland att kosta uppskattningsvis över sju miljarder euro.

Åtminstone 22 människor har dödats i översvämningarna som har svept fram över fyra delstater.
 
Kommentarer (1 st)
2011-01-18 00:23
 
 Ture Sjolander
 
Människan har nu mer teknologi än vad vi förtjänar.

Man kan ta ett porträtt från rymdstationen på en människa nere på jorden. Man kan inte mäta dessa regnmassor genom att sträcka ut handen från fönstret inte heller estimera massorna från en helikopter eller flygplan. Vad man kan göra är att sätta upp ett redan existerande system med animerade sekvenser under 24 timmar via bilder från rymdstationer och på så sätt ge oss bakterier där nere chansen att dra iväg från områden som hotas av flood.

Metrologerna verkar tänka 1800 tals tankar.

I Australien sa de flesta vi måste ha Faith eller så sa de Cross the Fingers, när andra skrek; Det var som en Wall of Water eller Inland Tsunami. Dammen Wivanhoe var ingenting annat än et Weapon of Massdestruction i sammanhanget, men det kan man ju inte tala högt om för då behöver ju inte Försäkringsbolagen betala notan.

Sen pratar man om att bygga nytt eftersom man är vidskepligt och tror att nästa översvämning skall ske om hundra år igen. Man tror på en cykel i vädersystemet. Hur dum får man vara? Vädret har inga system. Det kan hända igen innan Mars eller 3 ggr nästa år.

Vi agerar som myrorna gör. Tillbaka till lerslätten och bygga igen.

UtrikesnyheterTURE  SJOLANDER
www.artau.homestead.com/
 
    www.internet2011.net/
               
     Corrupted Moderators:
www.reuters.com/profile/NEWSTIME2010